GUIServer v1.1.0.4
#61
Yes, once again this error in the guiserver, I thought it was already fixed, I'll look in to it.
Thanks given by:
#62
i read all posts and cant get this to work. i got the 104 version to work and i did exactly what i did then, now. still no luck this is what the problem report gives me.


Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ac_guiserver.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4cee02c2
Fault Module Name: QtOpenGL4.dll
Fault Module Version: 4.5.3.0
Fault Module Timestamp: 4ac1f87b
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00016aa1
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789



Edit: Prob Is fixed.
Thanks given by:
#63
I had a bit of a problem as I am using MAC.
I got everything to work accept for when I tick GUIserver and click start nothing opens up and AC just goes away.
When I untick GUIserver and just run it normally my server works.
I had some help with Ronald_Reagan and he just told me to post here because everything should be working.
Thanks given by:
#64
@ JOE: Solved your problem over T.V.
Thanks given by:
#65
(19 Sep 10, 11:59PM)Billybob Wrote: Thanx for the update for this great piece of software :) im just waiting for a similar thing that will work over a network, ie on my vps.

If your VPS runs a Unix like OS, you could try out SSH and X forwarding?
Thanks given by:
#66
Finally updated the GUIServer. Cool!

Now I just need an internet connection that doesn't suck.
Thanks given by:
#67
I don't get it. When I extract the files to my installation and attempt to run the new binary, I get a permissions error (because it's not marked as an executable.) When I do my "chmod +x" magic and try again, I get a file not found error.

Bash can complete the filename and list it in the directory. So it does indeed exist. Can anyone help me out?
Thanks given by:
#68
If you have a 64-bit OS, this is exactly what will happen when you try to run a 32-bit executable. Do you?


Damn those guys who shot FatELF down for personal interests.
Thanks given by:
#69
(12 Jan 11, 05:38PM)tempest Wrote: If you have a 64-bit OS, this is exactly what will happen when you try to run a 32-bit executable. Do you?


Damn those guys who shot FatELF down for personal interests.

I do indeed. And I can't be bothered to make the userland multilib haha. I'll compile thio sometime later.

Thanks!

EDIT: Wow. How on Earth is this compiled? Lot's of filenames are changed, so I'm not sure if I need to make a new makefile or do a bunch of renaming. Haha...
Thanks given by:
#70
doesn't Taco work it no more? i still cant run guiserver. it does not show anything after i launch it.
Thanks given by:
#71
i am on Linux Ubuntu.
i downloaded the Linux version and Extracted to my AC directory, but when i doucle click the gui server in the Bin_unix folder, it says no application is set to run this or something along those lines. how do i fix this??
Thanks given by:
#72
(17 Jan 11, 12:18AM)spencerbutch Wrote: i am on Linux Ubuntu.
i downloaded the Linux version and Extracted to my AC directory, but when i doucle click the gui server in the Bin_unix folder, it says no application is set to run this or something along those lines. how do i fix this??

You want to run the .sh file one directory up.
Thanks given by:
#73
(17 Jan 11, 12:18AM)spencerbutch Wrote: i am on Linux Ubuntu.
i downloaded the Linux version and Extracted to my AC directory, but when i doucle click the gui server in the Bin_unix folder, it says no application is set to run this or something along those lines. how do i fix this??

Do the following:
(Some of the words may not be exactly as they show in your OS because my OS is in Spanish)

1 - Right click the file "ac_guiserver" and select "Properties"
2 - Go to the third tab "Permissions" (probably)
3 - Check the box next to "exec...". The one that says that the OS should run the file as a program...
4 - Double click the file "ac_guiserver" and it should run...

I hope it helps.
Thanks given by:
#74
Ok..I finally got it to work, but, I can only run one server and i have no idea about its name and configs. Please tell me there's a way to set one gui for each server I need to run and how to do it...Thanks.
Thanks given by:
#75
Make copies of server.bat, server.sh or whatever you use to launch it, then use the -C switch to set multiple servercmdline files, such as
-Cconfig/servercmdline1.txt
-Cconfig/servercmdline2.txt etc...

By default, it will use servercmdline.txt found in /config.

Alternatively, make multiple launcher scripts with different switches for each (ex. server1.bat, server2.bat, server3.bat).
Thanks given by:
#76
Thanks a lot Gibstick...
Thanks given by:
#77
Well...here I am again...I can't change the default config...every time I start quiserver (for Linux) i get some default config loaded and after changing all Gibstick propossed it stays the same...Help please...I really like the GUI and I'd love to have my servers running with it...

Thanks.
Thanks given by:
#78
That makes 2 of us Nativo.

Havent looked over if its my maprot.cfg thats loaded but im 100% that my servercmdline.txt is not used.

So i run the server via Terminal atm.

Edit: Did some testing now.

Starting GUIserver:
Code:
logging started: console(INFO), file(DISABLED), syslog(INFO, "AssaultCube[local#28763]", local6), timestamp(DISABLED)
logging local AssaultCube server (version 1104, protocol 1132/104) now..
could not read config file 'config/maprot.cfg'
ERROR: AssaultCube fatal error: maprot unavailable

Starting server.sh:
Code:
reading commandline parameters from file 'config/servercmdline.txt'
logging started: console(INFO), file(VERBOSE, "serverlog_20110125_01.08.47_xxxxxxx.txt"), syslog(VERBOSE, "AssaultCube[xxxxxxx]", local6), timestamp(ENABLED)
Jan 25 01:08:47 logging local AssaultCube server (version 1104, protocol 1132/104) now..
Jan 25 01:08:53 read 153 map rotation entries from 'config/maprot.cfg'
Thanks given by:
#79
Yep...In my case the default maprot and serverpwd are loaded but nothing else. I use the Terminal to load my servers but I wanted to be able to do stuff without having to connect to each server as a player...
Thanks given by:
#80
Code:
logging local AssaultCube server (version 1104, protocol 1132/104) now..
reading map rotation 'config/maprot.cfg'
<maps>
read 153 map rotation entries from 'config/maprot.cfg'
reading admin passwords 'config/serverpwd.cfg'
<admin PWs>
read 6 admin passwords from 'config/serverpwd.cfg'
reading ip blacklist 'config/serverblacklist.cfg'
<blacklisted IPs>
read 878 (975) blacklist entries from 'config/serverblacklist.cfg', 0 errors
reading nickname blacklist 'config/nicknameblacklist.cfg'
nickname whitelist (144 entries):
<nickname whitelist>
nickname blacklist (249 entries):
<blocki/block names>
read 144 + 249 entries from nickname blacklist file 'config/nicknameblacklist.cfg', 0 errors
reading forbidden list 'config/forbidden.cfg'
read file "config/serverinfo_en.txt"
holding up to 5 recorded demos in memory
server description: ""
maxclients: 6, kick threshold: -5, ban threshold: -6

dedicated server started, waiting for clients...
Ctrl-C to exit
looking up assault.cubers.net...
master server registration succeeded

The problem is i have server set for 8 client, kick threshold -3, ban threshold: -5, demo is set to 3 not 5 and the server has no name using GUI.

The problem, as i see it, is that GUI is not reading my servercdmline.txt wich has this outputs.

Edit: Cant even find demos via server GUI.
Thanks given by:
#81
Are you sure you're running the GUI server from the right directory? That's a common reason for such errors.
(Note: I don't know which one it should be)
Thanks given by:
#82
(19 Sep 10, 11:48PM)Toca Wrote: Installation instructions

Linux
- Copy the files to your AC installation

So how im gonna miss moving the files to my AC folder i dont know.
Thanks given by:
#83
What he means is, are you running it from /assaultcube, not /assaulcube/bin
Thanks given by:
#84
Yes.
Thats the installation folder.
/bin is a folder in the installation folder so im not running via that.
http://bildr.no/view/808364

If i try running from some other place the usually error msg is something like «cant read maprot.cfg» or «no maprot.cfg».
Thanks given by:
#85
The same happens to me but in my case it loads the maprot and passwords config...but this:

"holding up to 5 recorded demos in memory
server description: ""
maxclients: 6, kick threshold: -5, ban threshold: -6"

i don't know from where the program gets this commands...not from my servercmdline.txt that's for sure...
Thanks given by:
#86
Nativo: those are the defaults
Thanks given by:
#87
But if he, as i have, has change default settings why arent those settings loaded?
As he says: i don't know from where the program gets this commands...not from my servercmdline.txt that's for sure...

My servercdmline.cfg reads:

// Numbers of clients
-c8
// Server name
-n\f3DES|\f1Biohazard
// Kick for - score
-k -3
// Ban for - score
-y -5
// Demo numbers in ram
-D3

So why GUI remove the name, set it to 6 clients, 5 demos, kick to -5 and ban to -6 among others i dont get.
Thanks given by:
#88
Are you using the -C switch when running gui server?
Thanks given by:
#89
Edit: Nothing.

Cant get it to read and use «config/servercmdline.txt».
Thanks given by:
#90
I am trying it out...


Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ac_guiserver.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4cb3caca
Fault Module Name: QtOpenGL4.dll
Fault Module Version: 4.5.3.0
Fault Module Timestamp: 4ac1f87b
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00016aa1
OS Version: 6.0.6002.2.2.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 5fbb
Additional Information 2: 19445d8d8d768af6ce8e205a4a17b831
Additional Information 3: bd22
Additional Information 4: a0d6722f2f770bc79a5ccce0cc83d154

What should I do?
Thanks given by: